De studententijd is een van de leukste periodes van het leven van vele mensen. Het is natuurlijk ook echt een geweldige tijd, af en toe wat studeren, en vooral erg veel feesten. Iedereen kan zijn studententijd invullen zoals hij of zij het wil, alleen wonen of juist in een mega groot studentenhuis, bij een studentenvereniging gaan of liever een studievereniging. Er zijn keuzes zat om je studententijd de beste tijd van je leven te laten zijn! Sommige dingen zijn aan het begin uiteraard ook spannend, zoals de eerste hospiteeravond, en dan totaal niet weten wat te verwachten. Daarom volgen er nu wat tips over de fijne kneepjes van het studentenvak.

De beste studentenstad voor jou

Er zijn erg veel opties wat betreft de plek van de studie. Natuurlijk is het slim om te kijken in welk van de leukste studentensteden jouw studie hoog staat aangeschreven. Ook moet je natuurlijk langs gaan in de stad om de sfeer te proeven op bijvoorbeeld een open dag van de universiteit. Dat is nog wel de beste tip, je voelt gelijk aan of je je in de stad thuis voelt als je er rondloopt. Verder kan je kijken naar de onderwijsvormen van de universiteit: zijn er veel contacturen aanwezig, of ben je juist op zoek naar veel groepswerk? Verder kan je ook kijken of het een beetje te bereizen is vanaf jouw ouders. Het is natuurlijk fijn als de universiteit een beetje in de buurt zit, zeker als je thuis blijft wonen. Het kan echter ook zijn dat je juist het thuisfront achter je wil laten en een compleet nieuwe stad wil gaan ontdekken. Op deze manier zijn er veel mogelijkheden om erachter te komen welke studentenstad het beste bij jou past!

Een studentenvereniging of niet

Naast de stad moet je natuurlijk beslissen of het je leuk lijkt om bij een studentenvereniging te gaan of niet. Er hangt vaak een beetje het beeld dat je pers├ę een feestbeest moet zijn om bij een vereniging te gaan, maar niets is minder waar. Er zijn ontzettend veel verschillende verenigingen, van roeien tot spelletjes, en van verschillende geloofsovertuigingen tot de meest wilde vereniging. Voor ieder wat wils dus. Ook hier geldt weer dat de sfeer het belangrijkst is, ga daarom langs en kijk waar je je thuis voelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *