Wanneer je in Nederland een vervolgopleiding wilt gaan kiezen, zijn er ontzettend veel opties, of je nou op zoek bent naar mbo, hbo of universiteit. Het komt dus regelmatig voor dat jongeren door de bomen het bos niet meer zien. Het kan dan verstandig zijn een studiekeuzetest te doen, zoals die van Hbostart. Misschien komt daar wel uit dat je geschikt bent voor een ICT opleiding. Maar waarom zou je daar eigenlijk voor kiezen?

Grote behoefte aan personeel

Tegenwoordig wordt in alle werkvelden steeds meer gebruik gemaakt van technologie en computers. Dat betekent dat er steeds meer behoefte komt aan personeel. Of je nou data-analyst, software ontwikkelaar of security manager wordt, bedrijven hebben jou nodig. Deze grote vraag naar personeel betekent ook dat je na je Hbo ict waarschijnlijk niet lang hoeft te zoeken voor je een goede baan hebt gevonden. En niet alleen heb je met een ICT opleiding baanzekerheid, de kans is heel groot dat je een goed startsalaris aangeboden zult krijgen door je nieuwe werkgever. Dat is ook weer mooi meegenomen!

Voor ieder beroep relevant

Mocht je denken dat de hele dag naar een computerscherm staren eigenlijk niets voor jou is, dat is geen probleem. De vaardigheden die je leert tijdens een ICT opleiding komen in ieder beroep handig uit. Lerend vermogen, logisch redeneren, creativiteit en ondernemerschap komen naast nog vele andere vaardigheden allemaal langs. Het staat dus helemaal niet vast dat je na je opleiding programmeur wordt.

Doorleren

Zoals je misschien wel hebt gemerkt komen er ieder jaar weer nieuwe snufjes, softwares en apparaten op de markt. Technologie verandert constant. Daarom is er in de ICT altijd ruimte om door te leren. Dat wil zeggen dat je echt niet van je twintigste tot je zeventigste hetzelfde werk hoeft te doen. Door door te leren kun je relevant blijven in je werkveld en houd je je vaardigheden zo goed mogelijk. En omdat het werk steeds verandert, wordt het niet saai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *