Heb je geen idee welke vervolgstudie je op wilt pakken of heb je twijfels bij een al genomen beslissing? In dat geval is het verstandig professioneel studiekeuzeadvies te volgen. Na een gratis oriënterend gesprek kun je na zeven gesprekken tot een weloverwogen keuze komen en kies je wél die studie die bij je past.

Veel vertrouwen in je nieuwe studie

Normaliter dien je enthousiast te zijn over een keuze die je maakt, is dat niet het geval, ga dan voor studiekeuzeadvies. Als je na deskundig advies voor een studie kiest dan ga je wel met veel vertrouwen naar een nieuwe studie. Belangrijk bij de te voeren gesprekken met een professional zijn vragen als wie ben je, wat wil je, wat kun je en wat zijn motiverende omstandigheden.

Centraal staan de vragen wat kun je, wat wil je en wat motiveert je

Centrale vragen zijn wat kun je, wat wil je en wat motiveert je. In de antwoorden zit altijd een bepaalde overlap. Samen met de professional ga je kijken welke opleiding bij de wensen en de gegeven antwoorden aansluit. Vervolgens is het de vraag of het beeld dat je van een bepaalde opleiding hebt klopt met de realiteit. Alleen op die manier weet je ook echt wat je kiest.

Begeleiding op alle niveaus bij het maken van de juiste keuze

Er is studiekeuzeadvies voor alle niveaus en de begeleiding die je krijgt kun je beslist maatwerk noemen. De professionals die alles weten over het kiezen van een studie hebben aan zeven gesprekken voldoende om richting te kunnen geven. Uiteindelijk is het natuurlijk aan jezelf wat je kiest. Met behulp van een expert heb je vertrouwen in je studiekeuze en maak je een keuze die bij je past en worden zorgen en twijfels over een te volgen studie weggenomen. Investeren in deskundig studiekeuzeadvies is het beste wat je kunt doen. De studie die je volgt bepaalt toch voor een groot deel welke kant de rest van je leven op gaat. Daarom moet je overtuigd zijn van het feit dat je de juiste beslissing genomen hebt en de juiste studie gaat volgen. Daar mag nooit twijfel over bestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *