Regelmatig bereiken klachten jouw oren bij klantbezoeken. Mensen hebben hun waterleidinginstallatie door een beunhaas laten repareren en zijn nu nog slechter af dan ervoor. Of bij het vervangen is er niet gewerkt volgens de voorschriften en heeft de klant waterschade geleden. Je kunt je hier kwaad over maken, want met de vakbekwaamheid waterleidingtechniek zouden dit soort praktijken zich niet meer kunnen voordoen. Je wilt je werk als waterleiding technicus graag zo effectief en efficiënt mogelijk uitvoeren. Dat heb je tijdens je opleiding wel geleerd. En uiteindelijk hebben zowel jij als de klant hier profijt van.

Goede reclame
Wanneer klanten tevreden zijn, praten ze hierover tijdens verjaardagen en het bezoek aan buren. Soms wordt de vraag direct gesteld of je een goede waterleiding installateur kent. Klanten kunnen vaak heel concreet aangeven wat ze prettig aan de dienstverlening vinden. Als bedrijf doe je er dus verstandig aan om feedback aan de klant te vragen na de dienstverlening. Het proces van offerte tot realisatie en van communicatie en tot bereikbaarheid kunnen beoordeeld worden. Hieruit haal je veel informatie om je dienstverlening te verbeteren. Belangrijker is namelijk dat slechte reclame vaak sneller en negatiever doorverteld wordt aan derden. Dit wil je graag voor zijn. Het is daarnaast ook professioneel om je dienstverlening te evalueren met de opdrachtgever.

Toekomst van waterleidingtechniek
Voor de grotere werkgevers in de waterleidingtechniek en de kleinere bedrijven in de markt, is het interessant om innovaties in de branche te volgen. Iemand die zijn vak verstaat gaat dan ook graag naar beurzen waar nieuwe producten getoond worden. Of je volgt het nieuws in de waterleidingbranche online of via vakliteratuur. Door jezelf op de hoogte te houden, word je ook geprikkeld om met nieuwe technieken of producten aan de slag te gaan. Zolang je hierover eerlijk bent met potentiële klanten, zijn er altijd mensen bereid om deel te nemen aan interessante innovaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *